Célzott kék fény elleni védelem színtelen lencsékhez

Jelenleg sokat beszélnek a kék fény látásunkra gyakorolt hatásairól, mivel kék összetevőjű fénynek vagyunk kitéve kül- és beltérben egyaránt. Egyrészt egészségünk megóvásához és jó közérzetünkhöz szükségünk van kék fényre. Másrészt a kék fény veszélyes is lehet – különösképp erős napsütésben. Ez ellen napszemüveggel védekezünk. Azonban ma már minden eddiginél több kék fénynek vagyunk kitéve, a készülékek kijelzői által kibocsájtott sugárzás és az olyan modern fényforrások, mint a LED miatt. Nap mint nap számítógéppel dolgozik hosszú órákon keresztül, modern világítással felszerelt helyiségben? Sokan azt veszik észre, hogy a lámpák és kijelzők által kibocsájtott kék fénytől elfáradnak és kényelmetlenül érzik magukat. A ZEISS DuraVision BlueProtect rétegű színtelen lencse keményréteggel és a Clean Coat felületkezeléssel is el van látva, így könnyebben tisztítható, valamint egy olyan kék szűrővel is, amely a káros 390-440 nm közötti hullámhossztartományban a kék fényt gyengíti.

top duravisionbp

Amit nyer vele

  • image002

    Védelem a kék-ibolya fénnyel szemben színtelen lencséknél is
  • Hasznos azoknak a szemüvegviselőknek, akik aggódnak a beltéri kék-ibolya fény potenciálisan káros hatásai miatt, és megfelelő védelmet keresnek.
  • A ZEISS DuraVision BlueProtect egy új réteg színtelen lencséhez, amely része egy olyan kékszűrő is, amely a káros 390-440 nm közötti hullámhossztartományban gyengíti a kék fényt.
  • Azonban az „egészséges” kék fényt, amelyre szervezetünknek szüksége van, átengedi. Tanulmányok kimutatták, hogy a 400-520 nm közötti tartomány (460 nm-es maximumú) kék fénye nagyon fontos a melatonin szintjének szabályozásához, így bioritmusunk irányításához és egészségünk megóvásához.
  • Keményréteg és CleanCoat a könnyű tisztíthatóságért - ez mind benne van.

További információkat itt olvashat a Zeiss DuraVision BlueProtect rétegéről.