Kedves jelenlegi és jövőbeli Kontaktlencsés Társadalom!

Nagy öröm számunkra, hogy bejelenthetjük, hogy egyik legjobban kedvelt napilencsénknek a tórikus változata megérkezett.

Egynapos kontaktlencsék és az allergia - Acuvue

Az egészségesebb kontaktlencse viselés lehetősége

Az allergia napjainkban oly elterjedt problémává vált Európában, hogy minden harmadik páciensnek szembe kell néznie vele élete során. Azon kontaktlencse viselők számára akik allergiában szenvednek az egynapos lencse jelentheti az ideális megoldást, mely ugyanakkor megóvja szemünk épségét is.

Kontaktlencse használati útmutató

Tisztaság biztosítása‬

‪A higiénia alapvető követelmény a kontaktlencsét viselők számára, ezért fontos, hogy betartsa az alábbiakat: mielőtt a lencséhez nyúlna, mindig alaposan mosson kezet, lehetőleg antibakteriális kézmosóval vagy folyékony szappannal, illetve tisztítószerrel. Figyeljen arra, hogy kéztörlés után a törölköző apró szálai ne maradjanak a kezén. A lencsék előtt ne használjon kozmetikumokat, krémeket.

A kontaktlencse és az allergia kapcsolata

Sok kontaktlencse viselő páciensnek az évszakok változása olyan allergiás tüneteket hoz magával, mint a viszketés, a könnyezés és a szemvörösség, amely tünetek a lencseviselőket gyakran csalódottá, ingerlékennyé, fáradtá és zavarttá teszik olyan mértékben, hogy egyre kevesebbszer viselik lencséiket, és néhány esetben teljesen felhagynak a kontaktlencse használatával.