Novák Lajos életműdíja

A NOVÁK OPTIKA három generáció óta működő optikai vállalkozás, amely a múlt század elején jött létre Budapesten és 2000-ben ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját.

 Az elmúlt nyolc évtized alatt kialakult tradíciók megfelelő alapot teremtettek a mai modern optikusi és optometriai munka magas színvonalú elvégzéséhez.

Ügyfeleink ma már orvosi segítséget is igénybe vehetnek üzleteinkben, ahol a hagyományos optikai cikkeken és szolgáltatásokon kívül igyekszünk minél szélesebb skálán bemutatni a mai modern technika és tudomány vívmányait. Az egynapos kontaktlencsétől a legmodernebb multifokális szemüveg lencsékig, a monitorvédő szemüvegen át a modern digitális nagyítókig, minden termékünk magas színvonalú minőségi feltételeknek tesz eleget, melynek következménye az elégedett, visszatérő vevő.Novák Optika BudapestSzalonunkban lehetőség van az EÜM rendelet alapján kötelező szűrővizsgálat elvégzésére is, amely napjainkra egyre aktuálisabbá vált, az egyre nagyobb számú, számítógép monitor előtt dolgozó munkavállaló miatt. 

Annak érdekében, hogy a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást és optimális körülményeket biztosítson szemének a NOVÁK OPTIKA a következő szolgáltatásokkal áll az Ön és cége rendelkezésére:

  • Számítógépes látásélesség vizsgálat
  • Szemfenék vizsgálat
  • Szemnyomás mérés
  • Szemizom egyensúly vizsgálat
  • Színlátás vizsgálat
  • Számítógépes keretkiválasztás.

NO 04A szűrővizsgálatokat szemész szakorvos és optometrista végzi, melynek következtében szembetegségek és más egyéb betegségek korai felismerése válik lehetővé (cukorbetegség, magas vérnyomás, szürke hályog, zöld hályog).

 Az évtizedes tradíciókra épített munkánk ma már nem nélkülözheti a XX. század elektronikus, számítógép vezérelt műszaki berendezéseit.
 A látásélesség vizsgálat egy computeres méréssel (Tomey - japán refracto-keratometer) kezdődik, amely a fénytörési hiba megállapítása mellett a szaruhártya görbületi paramétereit is rögzíti.

A számítógépes mérés objektív vizsgálat, rendkívül fontos kiegészítő része a szubjektív lencsepróba (Zeiss lencsék) tesztnek, amely a gépi méréseknek köszönhetően rövid, a páciens szemizmainak alkalmazkodóképességét nem veszi igénybe.

 Szűrővizsgálatként szemnyomás mérésre (Nidek - japán Noncontact Tonometer) és szemfenéki vizsgálatra is sor kerül (Welch Allyn szemtükörrel), amelyeket szembetegségek ill. a szervezet más megbetegedésének felismerése és korai kezelése tesz indokolttá (pl cukorbetegség, magas vérnyomás, szürke hályog, zöld hályog). A vizsgáló ezen kívül kontaktlencse vizsgálatokhoz szükséges orvosi műszerekkel is fel van szerelve (mikroszkópos réslámpa és Ophtalmometer).

NO 01A vizsgálatokat szemész szakorvos és optometrista végzi, amelyekre előre egyeztetett időpontban kerül sor. A szemüvegkeret kiválasztását munkatársaink szakmai tapasztalataikkal segítik, hogy mind optikailag, mind esztétikailag a legmegfelelőbb legyen kiválasztva. A páciensek erről maguk is meggyőződhetnek, ha igénybe veszik computeres szemüvegkeret kiválasztó programunkat, amely egy kamera segítségével fotót készít az arcról és a keretről, majd a saját szemüvegét visszavéve megtekintheti a különböző kereteket. Speciálisabb lencsék esetében kívánságára kiszámítjuk a kiválasztott keretbe kerülő lencsék vastagságát ill. többféle szempontot figyelembe véve kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet.

 Üzletünk a ZEISS hivatalos forgalmazója

Optikai lencséik a világ egyik legkiválóbb termékei, amelyek teljes palettája megrendelhető nálunk. A számítógépek monitora és a mesterséges világítás okozta problémák ZEISS Uropal szűrőlencsével orvosolhatóak, amelyek dioptriás és dioptria nélküli változatban is készülnek. Ezek a lencsék nagymértékben javítják a képalkotás minőségét és csökkentik a szem fáradását. (pl. röntgenfelvételek értékelésénél is)

NO 05Számítógép használatánál a ZEISS Business lencsével az olvasó és a monitortávolsághoz egyaránt élességet adó munkaszemüveg készíthető el. Essilor francia vékonyított műanyaglencséket a közepes és a magasabb dioptriatartományban ajánlunk, amelyekkel a legkönnyebb és legesztétikusabb kivitelű szemüvegek készülnek el. A különböző munkatávolságok, az autóvezetés és az olvasás nem mindenki számára oldható meg egyféle dioptriaszámmal. Ezen ügyfeleink számára ZEISS Gradal Top, Gradal Individual multifokális lencsét javaslunk, amely photocromaticus változatban is gyártható, így a különböző fényviszonyokhoz való alkalmazkodásával sötétedik ill., világosodik.

A lencsék felületét keményítőréteg védi a karcolódások ellen, a zavaró tükröződések és csillogások csökkenthetők reflexiócsökkentő bevonattal, amelyek különösen segítik az autóvezetést és a monitor előtti munkavégzést. Ez a réteg szinte minimálisra csökkenti a dioptriás lencse csillogását, láthatóvá teszi a tekintetet a szemüveg mögött. Az optikai lencsék csiszolását természetesen számítógép vezérelt automata végzi, amely biztosítja a legmagasabb optikai minőségnek megfelelő szemüvegek elkészültét.

Szemüvegkészítés

A megrendelt szemüvegek egyszerű korrekció esetén 2-4 óra, speciális egyedi lencsegyártás esetén 2-8 munkanap alatt elkészülnek.

Kontaktlencséink széles választékát mutatja, hogy napi, hónapos, féléves és éves élettartamú, színtelen és színes változatban kínáljuk. Ápolószereink a világ vezető márkái: Ciba, Alcon, Allergan, Baush & Lomb. 

Munkánkat minden részletében műszerek, optikai berendezések, computerek kísérik, emellett legjobb szakmai tudásunkkal, udvarias, gyors és pontos kiszolgálásunkkal német és angol nyelven is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Károly körúti üzletünk:

Rákóczi úti üzletünk: