Carl Zeiss Relaxed Vision - pihentető látás, szem wellness

Talán a Forma 1 a legjobb példa arra, hogy az extrém körülmények közötti felhasználásra kifejlesztett technológiákat a későbbiekben a mindennapi élet minőségének javítására használják fel. A ZEISS szemészeti kutatásainak átütő sikerei most egy világújdonságban testesülnek meg, melynek neve: „Relaxed Vision” (Pihentető Látás). Újraértelmezzük az optimális látás fogalmát.

Száraz, fáradt szem? Vizuális stressz

A szem minden egyes jellemzőjét figyelembe kell venni a lencseadatok meghatározásakor, hogy Ön a lehető legtökéletesebb szemüveget viselhesse. A legkisebb eltérés is vizuális stresszt okoz, hiszen a szemnek és az agynak többet kell dolgoznia, hogy kiegyenlítse a hibát. Ilyenkor a szemüveget viselők fáradt, égő szemekre panaszkodnak.

Carl Zeiss Relaxed Vision - pihentető látás, szem wellness

Maximális precizitás az RV Terminal révén

Mit ér egy új szemüveg, ha annak használhatóságát lerontja a lencsék pontatlan centrálása? Nemzetközi statisztikák szerint a szemüveg viselését megnehezítő optikai tévedések 40%-át a centrálási hibák teszik ki.

1/10 milliméter - mindent megváltoztathat

A Relaxed Vision Terminal a Carl Zeiss fejlesztéseinek eredménye, mely egy csúcstechnológiájú lencsecentráló készülék, tized milliméter pontossággal méri le a szemüveg elkészítéséhez szükséges adatokat. A Relaxed Vision Terminal egykamerás rendszere precíz mérést biztosít.

Előnyei:

  • Automatikus keretforma illesztés, kalibrálás és centrálás.
  • Fixációt segítő virtuális világító kereszt.
  • Forradalmian új képminőség.
  • Gyors, felhasználóbarát.

Az eredmény: harmónia a lencse és a szem között

A szemüveglencse merev és állandó. Az emberi szem élő és dinamikusan változó. Korábban mindig a szemnek kellett igazodnia a lencséhez – de többé már nem! Most a Relaxed Vision technológiának köszönhetően lencséink alkalmazkodnak az élő szem minden egyes jellemzőjéhez.

Carl Zeiss Relaxed Vision - pihentető látás, szem wellness

A látás páratlan a maga nemében

Képzelje el hogy Ön olyan szemüveglencsét visel, melyek viselése szinte észrevétlenné válik, hiszen teljes mértékben személyre szabottan készülnek. Ezáltal gyors megszokást és maximális elégedettséget biztosítanak. Az elképzelés most valósággá válik: Relaxed Vision a Carl Zeiss-től.

A kommunikáció teremti meg a kapcsolatot az emberek között. A carl Zeiss pedig ugyanezt a kapcsolatot teremti meg az emberi szem és a lencse között. Míg más gyártól csak magát a lencsét és annak fizikai jellemzőit helyezik előtérbe, addig mi az emberi test fiziológiai adottságaira és a természetes látásra helyezzük a fő hangsúlyt. Ennek megvalósítása a korrekciós adatok alapján történő tervezéssel kezdődik, és a horizontális szimmetria kialakításával ér véget.
Most az általunk kifejlesztett, forradalmian új Relaxed Vision (Pihentető látás) segítségével úttörő szerepet vállalunk az emberi szem és a lencse közötti kommunikáció kialakításában.

Relaxed Vision: hagyományos progresszív szemüveglencsék esetén

A „kulcsjuk effektus”, mellyel a progresszív lencsét viselő embereknek meg kell küzdenie, már a multé
Csak a tökéletesen precíz centrálás és az adatok pontos kiértékelése lehet az alapja az optimális és jó minőségű látásnak a lencse periférikus tartományaiban is.
A szemüveglencse viselését zavaró hatásokat minimális szintre csökkentjük
A Relaxed Vision segítségével a szemüveglencse viselők a látótér optimalizálásának köszönhetően tökéletesebb és komfortosabb látásélményben részesülnek, és a legapróbb részletek is láthatóvá válnak.

Relaxed Vision: individuális progresszív szemüveglencsék esetén

A szemüveglencse merev és állandó. Az emberi szem élő és dinamikusan változó. Korábban mindig a szemnek kellett igazodnia a lencséhez de többé már nem! Most a relaxed Vision technológiájának köszönhetően az individuális progresszív lencsék alkalmazkodnak az élő szem minden egyes jellemzőjéhez.
Csak a carl Zeiss Relaxed Vision technológia teremti meg azt az egyedülálló lehetőséget hogy a szemüveglencse felületén 2500 referenciapontot vegyünk figyelembe a szem különleges elvárásainak kielégjtése érdekében.
A Relaxed Vision Terminal használatával optimális mérési eredményeket kapunk, és a kapott értékeket közvetlenül a Zeiss központi számítógépébe táplálva, irányítjuk a gyártási folyamatokat.
Az eredmény: teljesen egyedi, személyre szabott lencse. A szem maximális pihentetése tökéletes látásélményt és komfortérzést biztosít.

Carl Zeiss Relaxed Vision - pihentető látás, szem wellness

Relaxed Vision: egyfókuszú szemüveglencsék esetén

Száraz, fáradt szemekre panaszkodnak: Ennek az oka: a szemüveglencse középpontja kis mértékben eltolódott az ideális helyzethez képest. A szemnek és az agynak többet kell dolgoznia, hogy kiegyenlítse a hibát. Az eredmény: vizuális stressz.

A Relaxed Vision a megoldás: A Relaxed Vision Terminal sokkal jobb mérést biztosít, mint bármi azelőtt, és a mért adatok tökéletes Zeiss Clarity lencséket eredményeznek.

Az eredmény: az egyfókuszú lencsék új dimenziója tárul fel előttünk. A kiegyensúlyozott látás miatt kevésbé fáradt szem. Egy hosszú fárasztó nap végén, vagy gyenge fényviszonyok között látása nem csak hogy kényelmesebbé válik, hanem biztonságosabb is lesz.

Relaxed Vision: A vizuális stressz vége, a „szem-wellness” kezdete.

 

Fejlesztői háttér

Relaxed Vision – A látás új generációja

A Carl Zeiss immár 160 éve kutatja a kapcsolatot az élő emberi szem és az optikai lencsék között, vállal úttörő szerepet az optika minden területén, és újításaival az optikai ipar éllovasává vált. A ZEISS forradalmi újításaival mind a mai napig hozzájárul a mikroszkópok, az űrkutatás és a kamerák fejlődéséhez. Ez az „Ultra Vision” szakértelem most új értékrendet teremt a mindennapi látás területén, mivel a tökéletes látás új dimenzióját tárja fel.
Relaxed Vision. Az optikai piac éllovasaként az egyénre szabott látást biztosítjuk

A szem és lencse optikai rendszert alkot

A ZEISS újítási erőfeszítései olyan lehetőséget biztosítanak számunkra, melynek segítségével nemcsak a lencsére koncentrálunk, hanem a lencse mögé is nézünk és az embert látjuk. A szemüveg viselőjének még pihentetőbb, még biztonságosabb és még tökéletesebb látást nyújtjuk a szem és a lencse közötti harmonikus kapcsolat megteremtésével.

Személyre szabott látásélmény

Csak a ZEISS Relaxed Vision technológia teremti meg azt az egyedülálló lehetőséget, hogy a szemüveglencse felületén 2500 referenciapontot vegyünk figyelembe a szem különleges elvárásainak kielégítése érdekében.
Az eredmény: teljesen egyedi, személyre szabott lencse. A szem maximális pihentetése tökéletes látásélményt és komfortérzet biztosít.