A MaxTV nagyító szemüveg kifejezetten TV nézésre lett kifejlesztve. A fókusztávolság nagyon felhasználóbarát, erős nagyítással rendelkezik, mely akár megkétszerezi a képernyő nagyságát, és emellett a kapott kép nagyon jó minőségű. A MaxTV távcsőszemüveg optikai adottságai 3 méteres távolságra lettek optimalizálva. A készülék dioptria állíthatóságot biztosít külön mindegyik szemre ±3 dpt értékben (vagy javítja a tökéletlen látást). A dioptria állíthatóságot arra is fel tudjuk használni, hogy egyéb távolságra fókuszáljuk a szemüveget.

Elsőosztályú „Made in Germany” termék az Eschenbach cég házatájáról

Amire oda kell figyelnünk a használatával kapcsolatban
Nagyon kicsi vagy nagyon nagy pupilla távolság (szem távolság) csökkentheti a látás élességét, mivel a kép nem a megfelelő optikai zónán keresztül képződik a MaxTV segítségével. Ha egyébként olyan szemüvege van amely ±3 dioptriánál nagyobb erősségű, a dioptria állíthatóság elképzelhető hogy nem kompenzálja kellően a tökéletlen látást, ebben az esetben változtassa a TV-től levő távolságát annak megfelelően, hogy mikor kerül fókuszba a képernyő
Ha normális esetben olyan szemüveget visel amelynek lencséi cilinder korrekcióval lettek kiképezve (pld: asztigmiás), az éles látás a készülékkel nem minden esetben garantálható. Ez a cilinder érték nagyságától függ.

Technikai specifikáció:
Dioptria állítási lehetőség mindkét szemre egyedileg: ±3 dpt
Nagyítás: 2,1x
A látás tere: 9º = 1m / 3m
Pupilla távolság: 60-68mm
Súly: 49g

Eschenbach nagyítók